24 de setembre, 2021

CURS NOU, PROJECTES NOUS 24.09.21


Benvolgudes famílies!

Comencem un nou curs, aquesta vegada Garbí, i us podem dir que aquests dies han estat de retrobaments, de posar els motors en marxa i de començar amb moltes ganes!!!

Els primers dies han estat de fer jocs per explicar-nos les vacances i saber una mica més de cadascun, de decorar una mica la nostra classe, de recordar les normes i d'explicar el funcionament d'aquest nou nivell i les novetats del curs.


Aquest curs us explicarem al blog els projectes que anem treballant.

Com ja podeu llegir al títol de l'entrada del blog, tenim projectes nous. D'una banda "La conquesta de l'espai" i per l'altra banda un projecte comú que farem juntament amb els nostres companys de Llevant i que es diu "Trip to Spain".

Comencem amb el primer... Segurament, aquest vídeo que vam rebre i que us ensenyem aquí, us farà entendre la importància de la nostra actuació immediata per salvar la humanitat.




Primer vam fer un mapa mental amb els nostres coneixements previs sobre l'Univers. Al principi teníem dubtes de com plasmar-ho tot en aquest tipus d'esquema, però després de parlar-ne i de veure uns consells en un vídeo de youtube, ens vam sentir amb ànims per fer-ho. Aquí podeu veure una petita mostra.




La Irene també ens va explicar que utilitzaríem una plataforma per aconseguir punts segons la nostra actitud i el nostre treball. El nostre accés és amb un codi QR personal que ja tenim guardat i ja hem personalitzat el nostre personatge.







També hem pensat en tot allò que volem saber, tenint en compte el repte que se'ns presenta de buscar un lloc a l'univers on puguem anar a viure, ja que s'estan esgotant els recursos naturals i hem d'investigar com a bons científics. Aquest treball l'hem fet per parelles.



També hem llegit un article "asteroides perillosos", que ens donava molta informació a nivell històric i científic. El llenguatge era força culte i després hem treballat amb unes preguntes que havíem de respondre de manera clara per parelles. Com a bons detectius de textos, hem subratllat la pista que ens ajudava a trobar la informació d'algunes.

Pel que fa al Projecte comú, va ser una gran i grata sorpresa saber que treballaríem conjuntament els de Garbí i Llevant amb l'Ester, el Jordi i la Irene. El nom del projecte, Trip to Spain, ja ens donava informació del que se'ns presentava.  

En una primera fase, els alumnes que estan ara a Llevant, tenen la següent missió: com a experts de tota mena de coneixements de Catalunya, gràcies a haver treballat el curs passat un projecte que es deia "Catalunya en temps de coronavirus",  s'han preparat durant aquests dies, uns temes sobre Catalunya que hauran d'explicar als seus companys de Garbí.  
Aquests són: la situació de Catalunya, els òrgans de govern, les comarques , el relleu i la hidrografia, els sectors econòmics, la població, la flora i la fauna, les festes tradicionals i els esports d'aventura.


Els hem deixat temps per organitzar-se, per recopilar la informació que tenien del curs passat als àlbums, a la llibreta personal o a les presentacions que ja havien fet.


Els hem insistit que les seves explicacions fossin més sintètiques que el curs passat i hem parlat molt dels criteris per fer presentacions, en aquest cas en format power point, vistoses, amb lletra suficientment gran, fotos significatives, etc.


Mentrestant, els de Garbí vam investigar sobre Catalunya. Vam començar amb una pluja d'idees del que sabíem i ho vam posar en comú tots junts a l'aula. Llavors vam estar fent uns jocs interactius amb les tauletes però quedava clar que no sabíem massa cosa.






El següent pas va ser investigar una mica sobre Catalunya, concretament de les comarques i les seves capitals. Amb un atles o amb les tauletes vam anar omplint tot el mapa de comarques i capitals de Catalunya!






Fins i tot hem fet uns trencaclosques... amb ajuda del mapa clar!!


A mesura que anàvem avançant en els treballs corresponents, ens hem convertit en dissenyadors i per grups hem elaborat un logo per al nostre projecte.




Us continuarem explicant el nostre diari de viatge d'aquest curs i confiem que el gaudiu, com si es tractés d'un llibre de lectura.



Posem també aquí l'enllaç de la reunió de pares del pròxim dimecres 29 de setembre a les 19 hores:


Fins d'aquí a quinze dies!!!!

Garbí



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.