08 d’octubre, 2021

COOPERACIÓ TOTAL!!! 8.10.2021

Estimades famílies,

Aquests quinze dies han estat molt productius i tenim moltes ganes d'explicar-vos tot el que hem treballat.

En el projecte La conquesta de l'espai hem fet exercicis interactius molt interessants, que ens han fet refrescar alguns coneixements.

També hem fet un Kahoot per parelles sobre l'univers i una vegada més, ens hem adonat que sabem molt, però també que hem de fer una bona recerca d'informació.

Fa uns dies la Irene ens va sorprendre amb unes carpetes de colors que tenien un guió de treball diferent cadascuna. Eren set per set grups i de set temes. Va ser molt emocionant!

Nosaltres ens encarreguem de treballar els satèl·lits!

Aquest grup som els encarregats d'aprofundir en els coneixements sobre la lluna, el nostre satèl·lit.

Nosaltres indagarem sobre les estrelles i les constel·lacions.

Aquest grup farem recerca sobre els planetes del nostre Sistema Solar.

Nosaltres ens encarreguem de buscar informació sobre el Sol, els eclipsis solars, els forats negres i algunes nocions bàsiques de les coordenades geogràfiques.

Les capes de la Terra són el nostre objectiu immediat.

Som el grup que haurà de centrar-se en els moviments de la Terra.


La primera part era comuna a tots, i ens havíem d'organitzar amb els càrrecs de secretari, portaveu, supervisor i coordinador. Després ja vam iniciar la part d'investigació amb unes pautes concretes: temes a treballar, enllaços on buscar la informació i exercicis complementaris. A més a més, aquesta carpeta ens acompanyarà tots aquests dies i dins d'ella ficarem els apunts i les fotos que anem fent.

A la propera entrada del blog us explicarem com ens va.

En el projecte comú Trip to Spain, la setmana passada, els de Llevant van iniciar les exposicions grupals que s'havien preparat amb el Jordi i la Irene. Aquestes van sortir molt bé i nosaltres, els de Garbí, vam poder anar apuntant tot allò important que ens havien explicat.

Aquí  podem veure a alguns dels nostres companys de Llevant durant les seves exposicions.

Mentrestant, nosaltres, preníem apunts molt atents.

El PowerPoint que recull tot, el tenim aquí per no perdre detall.

Viatjant per Catalunya

Després d'aquestes explicacions sobre Catalunya, vam creure interessant que ens centréssim en els òrgans de govern, concretament amb el Parlament. Així que els mestres ens van demanar un petit treball sobre aquesta institució. Vam llegir una presentació i ens vam transformar en diputats i diputades amb el nostre portaveu en cap i formant grups parlamentaris

Vam haver de presentar propostes per tal de millorar el medi ambient de Catalunya i presentar modificacions de llei, que es diuen esmenes, si crèiem convenient. Ja vam veure que és un procés molt llarg i que habitualment, la llei arriba sempre una mica més tard del que s'espera quan el tema és urgent!


Ens va agradar molt! Anirem al Parlament de visita el 25 d'octubre!

La següent tasca ja va ser iniciar el nostre viatge i ens vam traslladar a la Comunitat de Madrid. Abans de trobar-nos el repte a investigar, els mestres ens van dividir en grups on estem nens i nenes de cinquè i sisè barrejats.

Vam anar a buscar els membres del nostre grup:

Després de llegir el repte i buscar les paraules clau, la primera cosa a fer va ser parlar de drets i deures: vol dir el mateix?, són obligatoris o opcionals?, tots tenim els mateixos drets?, i els mateixos deures?... Mare meva quin embolic! Sort que entre tots ens va quedar més clar!
Fins i tot apuntàvem les idees que consensuàvem.
Amb l'ajuda del Jordi, la Irene i l'Ester vam poder anar resolent quines són les institucions polítiques espanyoles. A través d'unes pàgines webs que ens van facilitar, vam llegir tota la informació i ens vam fer una primera idea de quantes hi ha i quines funcions tenen. I aquí ens hem quedat, fent un primer esquema de què ens demana el repte i preguntant els dubtes que ens han sorgit en llegir la informació.
Ja veieu famílies que estem treballant amb moltes ganes i realment estem molt participatius i engrescats en els diferents projectes d'aula. 

Fins a la propera entrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.