20 de maig, 2022

PEL MAIG CADA DIA UN RAIG!!! 20.05.22

Benvolgudes famílies,

Com ja us vam explicar a l'anterior entrada de blog, dins del projecte SOS animals, les exposicions sobre els ecosistemes ja es van realitzar i van ser un èxit!  La recerca d'informació va anar molt bé i vam estar molt motivats per aprendre característiques tan importants d'aquests. A més, la presentació en el format padlet lluïa els resultats. La taigà i la tundra, ja no són desconeguts i estem orgullosos de l'esforç.







Els animals invertebrats ens acompanyen tots aquest dies, i després de fer uns esquemes molt significatius sobre els diferents tipus, també vam fer un petit control on vam posar a prova tot el que havíem estudiat des de les comprensions lectores....







També vam analitzar alguns d'ells a partir d'unes fitxes didàctiques .



Per suposat que l'observació directa també ens ajuda a entendre la seva fisonomia.

En aquests moments estem aprenent el significat de cèl·lula i les seves parts. Nosaltres som organismes pluricel·lulars i hem d'entendre que ho són també tots els animals, plantes, fongs i algunes algues.  En canvi, els bacteris i altres algues, són unicel·lulars.

La majoria de nosaltres vam poder acabar els robots de cap-grossos i granotes, i la Irene ens ha muntat un vídeo amb la part final:


Al projecte del cotxe solar, vam continuar treballant conceptes importants de mecànica i física. El Jordi ens va explicar que el motor mouria una de les rodes del nostre cotxe. Aquí entraven en acció les rodes dentades.


A més, havíem de fer per grups un disseny del vehicle i dibuixar les tres perspectives d'aquest: alçat, perfil i planta.






Aquí us mostrem els cinc dissenys de cotxes solars:






Per últim, us fem un petit resum de la sortida que vam fer el dilluns dia 9 al Caprabo.

Quatre reptes ens esperaven...


El primer consistia a preparar un esmorzar saludable, tenint en compte que un nen era intolerant a la lactosa, un altre  era celíac  i un altre al·lèrgic al kiwi.


El segon era sobre l'etiquetatge dels productes i la seva qualitat nutricional.


Al tercer repte havíem de triar un producte local per preparar un sopar saludable. 
I a l'últim repte havíem de buscar productes de la secció de peix que portessin algun dels segells de qualitat explicats.


Vam tenir temps de gaudir d'una bona estona de joc a un parc.










Molt bon cap de setmana i a gaudir del temps!!!

GARBÍ











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.