02 de juny, 2022

COMPTE ENRERE 2.06.22

 Benvolgudes famílies,

Aquests dies hem continuat pensant què poc queda per acabar el curs i la Irene ens recorda que hem de fer un últim esforç final i acabar el que tenim pendent.

Pel que fa al projecte SOS animals, hem observat alguns invertebrats, com per exemple els cucs de seda que l'Arnau tenia a casa.


Seguint un guió i utilitzant adjectius rics en lèxic, hem fet una descripció sobre un animal vertebrat. Hem intentat ser molt curosos amb tots els aspectes a tenir en compte per fer una bona expressió escrita.

En algunes estones les hem llegit sense dir el nom de l'animal descrit i hem jugat a endevinar-les. Ha estat divertit!!!


El dilluns d'aquesta setmana vam per fi poder anar al laboratori. Feia dies que la Irene ens ho deia i vam  anar amb el Sergi, que dominava de disseccions. Havíem de portar un peix blau que es diu verat i, per parelles, vam iniciar l'estudi de l'anatomia externa i la interna.


Externament vam observar la seva forma i el color diferent en dues zones. A la part superior, al dors, hem deduït que té un color blau fosc per mimetitzar-se dins del mar. I la part inferior és més blanquinosa perquè està més a prop de la sorra. 


Sobre la boca hi ha dues fosses nasals, una per on entra l'aigua i l'altra per on surt. Darrere dels ulls hi ha l'opercle, una zona darrere del cap, que hem separat amb una eina que podeu veure a la foto. També hem observat les escates.


El verat presenta aletes: les dues dorsals, unes aletes pectorals curtes, una aleta anal, una caudal i unes de ventrals. 


Per observar l'anatomia interna, vam haver de fer un tall des de l'anus fins al cap.
Per dins ja vam poder observar els pulmons, l'estómac, dues gònades, etc.


La recerca sobre la cèl·lula ens ha ensenyat molt de la seva importància com a unitat fonamental de vida i estructura biològica.

Tenim uns apunts molt significatius a les nostres llibretes i també uns exercicis que complementen. El control el farem el dimecres 8 de juny. Desitgem que sigui l'últim d'aquest curs!

Els exercicis de les perspectives que vam fer per dissenyar el cotxe solar, van ser corregits amb molt d'èxit. També vam tenir temps per fer un exercici avaluatiu sobre conceptes treballats de les energies i de circuïts. Com sempre ens diuen el Jordi i la Irene, és molt important revisar els nostres errors una vegada que els corregim. 

Posem el quadre dels colors de samarretes de recordatori per la tarda d'esports.

                          

BLAU (T)   

VERMELL (A)

GROC (B)

VERD (O)

BLANC (R)

Álvaro Barriga

Victor Fernández

Jonay Juvé

Iker Romo

Gerard Solano

Ivet Zamora

Irene Calero

Eloi Flores

Aitana Leonetti

Jan Ruiz

Nil Solano

 

Ainhoa Campos

Eero González

Nina Maldonado

David Ruiz

Nereyda Granados

Martina Álvarez

Carlos Ceniceros

Biel Oller

Noa Sanz

Arnau Sunyer

Biel Escobosa

Martí Hernando

Jordi Seguer

Joina Vinyals

Ella Ojeda

Mentre anem d'assaig en assaig i practicant l'obra de teatre que amb tant de carinyo hem redissenyat, us avancem que un parell de fotos perquè us feu a la idea:Bon llaaaaarg cap de setmana!

Garbí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.