29 d’octubre, 2021

MOTORS ENGEGATS!!! 29.11.2021

Benvolgudes famílies,

Hem estat molts dies dedicats a preparar la festa de la Castanyada i les Convivències, però ara ja us podem dir que tot ha anat de meravella!!!

La casa de colònies Dom Bosco ens va acollir amb els braços oberts. Van ser tres dies de cohesió i de vivències extraordinàries que quedaran per sempre a la nostra memòria. 

La nostra classe tenia una altra tasca molt important afegida: preparar un repertori de rodolins per la festa de la castanyada que aquest any sí que podríem celebrar tots a l'Escola. 

Vam tenir l'original idea de fer rodolins cantats amb cançons conegudes i amb garrotins. La Jordina i la Irene ens van ajudar en tot moment a treure el millor de nosaltres i ens sentim molt satisfets i orgullosos del resultat.

Paral·lelament, vam continuar treballant el projecte "La conquesta de l'espai". Una lectura de les galàxies ens va donar informació sobre les estrelles, la seva composició i inclús vam entendre el terme "anys llum" com a unitat de longitud molt i molt gran i molt utilitzada per distàncies a l'espai. A continuació i per parelles vam fer una comprensió lectora.Les recerques grupals estan arribant al seu punt final i ara hem començat a escriure en documents compartits i en línia la informació més rellevant.  Aviat ens haurem de preparar les exposicions orals sobre els nostres coneixements. 
Al projecte  comú "Trip to Spain" vam acabar el repte 1. Tots els grups  després de fer la posada en comú de les institucions polítiques espanyoles vam fer l'esquema d'aquests quedant-nos molt clar que a Espanya hi ha divisió de poders, que ens regim per una monarquia parlamentària i que a la Constitució espanyola és la llei on es recullen tots els drets i deures dels ciutadans. 


A partir d'aquí vam fer unes activitats i ja vam passar al següent repte.

Aquesta vegada el repte 2 ens va portar fins a la comunitat autònoma  Basca  i l'Eloi va ser l'encarregat de llegir-ho.

Ens demanen investigar els límits d'Espanya, les seves Comunitats Autònomes amb les províncies i la capital i també les llengües oficials i cooficials. Som-hi doncs!

Aquí tenim uns enllaços per a repassar però en forma de jocs:

SITUAR COMUNITATS AUTÒNOMES

CAPITALS DE PROVÍNCIES D'ESPANYA

PROVÍNCIES D'ESPANYA

SITUAR PROVÍNCIES D'ESPANYA

El control que vam fer del repte 1, en general ens va anar molt bé, havíem estudiat força i la veritat és que no era molt difícil! Aquí ens teniu ben concentrats.
Hem deixat per al final la nostra visita al Parlament. El dilluns d'aquesta setmana, sabíem que ens esperaven i estàvem nerviosos i emocionats alhora. Els nostres companys de Llevant feia unes setmanes que ens havien explicat, les institucions polítiques de Catalunya i el Parlament era la institució fonamental de la Generalitat. 

L'arribada va ser ràpida i vam poder esmorzar tranquils.Una vegada dins, la nostra primera parada va ser al Saló de Sessions o Hemicicle. Vam seure en uns seients que es diuen escons i vam recordar amb ell els 135 diputats que integren el Parlament, també ens va parlar de les seves funcions, dels drets i deures nostres com a ciutadans i molt més.


El nostre guia, el Xavier, estava sorprès de tot el que ja sabíem. Històricament el Parlament havia estat una fortalesa militar,  un palau reial, museu d'art, etc.Després de la visita, vam aprofitar per fer un passeig pel Parc de la Ciutadella.


Us deixem fins a la propera entrada al blog i us desitgem tres dies de descans i ben aprofitats!!!

Garbí
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.