Benvolgudes famílies,
Aquí estem una altra vegada per explicar-vos els avenços que hem fet dels nostres projectes! Comencem amb el de "la conquesta de l'espai".
Les nostres exposicions orals han estat un èxit per dos motius: el primer és que teníem molta il·lusió de mostrar a la resta dels companys el què havíem investigat i el segon era que ens havíem preparat molt per aquest dia.
Som el grup que va explicar què són les estrelles i constel·lacions.
Els satèl·lits que donen tanta informació del nostre espai han estat l'objectiu del nostre treball.
La lluna, satèl·lit natural del nostre planeta i les seves fases eren els coneixements que vam explicar.
Nosaltres ens vam centrar en les capes internes i externes de la Terra.
El moviment de rotació i de translació són fonamentals en la nostra vida i així ho vam transmetre.
Conceptes com coordenades geogràfiques, eclipsis, forats negres i el sol van ser investigats pel nostre grup.
Nosaltres vam explicar característiques dels planetes.
La Irene ens comparteix un resum en format dels apunts que vam preparar i que ens servirà de moment per llegir i repassar a casa aquest cap de setmana.
La Joina ens va portar un llibre amb informació molt clara de l'univers. Us el recomanem!
No us penseu que s'acaba aquí la nostra feina, perquè el dilluns vam iniciar un projecte de robòtica que és muntar una base lunar!!! Estem eufòrics i ja hem iniciat la construcció d'aquests per grups.
Hem de ser rigorosos i seguir les passes de manera ordenada.
També hem tingut temps d'omplir un text de repàs de les capes de la terra amb paraules donades. Només havíem d'utilitzar la lògica i els coneixements adquirits.
Per acabar, us mostrem alguns dibuixos més, tal com us vam dir la setmana passada.
Al projecte "Trip to Spain" vam llegir el repte 3. Aquesta vegada ens demanaven la diferència entre plànols i mapes, i quins tipus de mapes existeixen. Després de parlar-ne, vam subratllar un text teòric que ens ampliava els mapes que ja havíem dit. També vam buscar una bona definició de plànol que aclaria perfectament la diferència amb mapa.
Dins dels mapes vam observar que sempre hi ha uns elements que es repeteixen: la llegenda, els punts cardinals i l'escala. Els dos primers els teníem molt clars, però ens fallava una mica el de l'escala. Què representen els nombres que hi surten?
La següent sessió la vam dedicar a entendre les escales. A partir d'uns vídeos vam poder saber que l'escala ens marca la proporció de la realitat: quants quilòmetres són en realitat els centímetres del mapa.
Així que ja ens veieu fent càlculs de distàncies! Hem estat practicant molt amb diferents mapes, escales variades i inclús plànols.
Totes les sessions les hem encaminat a entendre com es calcula l'escala d'un mapa, quina diferència hi ha entre les escales d'un mapa, i com podem descobrir quina escala podem fer servir. La veritat és que ens va anar molt bé recórrer a l'Institut Cartogràfic de Catalunya i poder jugar amb l'escala i observar com el mapa s'allunyava i es veia més terreny, per tant escala més gran, i com s'aproximava i ens ensenyava més detalls del terreny amb una escala més petita.
Pel dimarts 30 de novembre hem de tenir fet aquest exercici , en paper o virtualment i li enviem a la Irene. Així practiquem més sobre les escales.
Per últim hem volgut fer una pinzellada als plànols. A l'aula hem pogut observar diferents tipus de plànols: de ciutats, de centres comercials, de l'escola Tabor, d'una casa, d'una habitació... Després de parlar-ne ens han demanat de fer el plànol de la nostra habitació per dilluns 29 de novembre! Tenint clar que primer hem de mesurar la realitat i passar els cm a l'escala que escollim. A veure com ens surt!
També hem tingut temps per posar per escrit els nostres coneixements del repte 2 referents a la divisió territorial d'Espanya, els seus límits i les seves llengües oficials i cooficials.
Per acabar l'explicació d'aquest blog, aprofitem per recordar-vos que aviat rebreu un correu a casa on s'especifiquen les bases d'un concurs que esperem que us engresqui molt! Està relacionat amb l'Objectiu General de l'Escola i es tracta d'un concurs de fotografia on haureu de triar un dels quatre aspectes: positivitat, creativitat, entusiasme i disposició al canvi.
Fins aquí aquesta entrada de blog!! Bon cap de setmana i cuideu-vos molt!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.