22 de desembre, 2021

BONES FESTES I FINS AL 2022!!! 22.12.21

Benvolgudes famílies,

Ha passat el temps volant i ja hem acabat el primer trimestre d'aquest nou curs! Ja tenim tot enllestit i ara només cal gaudir de les nostres vacances de Nadal amb vosaltres i desitjar-vos molta pau, salut i somriures!!!

Aquesta entrada de blog és l'última del 2021 i intentarem fer, com sempre, un resum dels nostres projectes actuals.

Dins del projecte "La conquesta de l'espai", hem acabat els logos de la NASA i les idees que hem proposat després de visitar la web.

En una altra sessió vam veure un vídeo curt per parelles sobre un cotxe a l'espai i després havíem d'omplir un mapa conceptual amb les idees principals.



També hem tingut la sort de viure un Planetari Virtual gravat per un noi, l'Isaac, que gaudeix molt amb tot el món espacial.

Posteriorment, va venir a l'Escola, a resoldre els nostres dubtes sobre el visionat i a fer-nos un taller sobre el sol i l'energia solar.

La primera prova que ens va proposar, va ser observar el sol, la nostra estrella més gran i propera, això sí, amb uns filtres solars.

Mai ho haurem de fer sense protecció perquè la vista quedaria danyada.


Mitjançant un prisma que va aguantar el Nil, va separar un raig del sol en diferents colors. Quina passada!

Els colors que vam observar van ser aquests: vermell, taronja, groc, cian, blau, verd i violeta.


Vam baixar a la classe i vam fer barreges de colors de llum. L'Isaac ens va explicar que els colors primaris de la llum del sol eren el vermell, el  verd i el blau. No són els primaris de les pintures, això ho va recalcar molt.

Dins d'una màquina que va portar a l'Escola, on s'encenia una llumeta vermella, una de verda  i una de blava, vam fer combinacions.

Quan enceníem la vermella i la verda es veia groc.



La blava i la vermella barrejades eren violeta.


Les tres enceses alhora es veia una llum blanca.

Tota la part que vam treballar després, estava relacionada amb l'energia solar.

Amb una miniplaca solar, va aconseguir fer girar un cercle de colors que es veia tota l'estona blanc, tal com ens havia demostrat abans.



També va fabricar un petit invent per carregar el mòbil en casos d'emergència amb únicament energia solar. Era al·lucinant!


Un petit vehicle es movia propulsat amb el mateix tipus d'energia.


Ja per acabar, ens va demanar que penséssim quina de les dues llaunes crèiem que tindria l'aigua més calenta. Les dues portaven el mateix temps al sol i l'única diferència era que una estava pintada de blanc i l'altra de negre.


No sabíem el perquè, però la negra estava més calenta i inclús posant un termòmetre a dins, la diferència de temperatura entre les dues era de 6 ºC. Era molt!! L'explicació és que el color negre absorbeix la calor.

Dins del projecte "Trip to Spain" hem començat un repte nou amb grups nous. 

Aquesta vegada hem arribat a les Illes Canàries i el repte 4 ens ha portat a la recerca dels parcs nacionals d'Espanya: què és un parc nacional, com s'ha d'actuar per preservar-lo i on estan situats.

 Mare meva... en tenim bastants a Espanya!

També hem buscat imatges de Parcs Nacionals per després jugar una mica i intentar endevinar, segons les seves característiques, de quin es tracta.  Per grups han creat un Kahoot i ha estat molt divertit.


Per acabar, us deixem dos Kahoots que haureu de fer durant les vacances i que us serviran de repàs.

Kahoot de llengua del subjecte i predicat:

Game PIN07802858


Kahoot de matemàtiques de tipus de triangles:

Game PIN09533782


No oblideu el concurs de fotografia que us vam proposar des de l'Escola fa unes setmanes. 

MÚSICA

Recordeu d'anar estudiant les cançons pel concert del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau). Són "No ens desdibuixeu", "Cups song" i "Viva la vida". 

En el correu outlook teniu els àudios i les lletres.

🎼🎷🎸🎻🎺🎵


Tenim dues sorpreses finals per a vosaltres: com que esteu confinats a casa, el tió us ha cagat igualment!!! Mireu, mireu...


 Els mestres de Primària desitgem que passeu un Bon Nadal! 


Bones festes i ens veiem el 10 de gener!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.