Benvingundes famílies!!!
Comença una setmana molt esperada per tots! Com bé sabeu, el Rei Carnestoltes I LA CARNESTOLTETES van passar el divendres per l'Escola Tabor i ens van preparar per una setmana de disbauxa .
Han estat dies de gresca, xauxa i xerinola, així que res de feina a l'escola i tots a fer TABOLA.
Vam rebre escrites totes les ordres que havíem de complir durant tota la setmana i nosaltres, que som molt obedients i responsables, les hem seguit al peu de la lletra.
ORDRE NÚM. 1: el dimarts amb el cabell divertit vindràs i roba d'adult portaràs per a l'escola entrar.
ORDRE NÚM. 2: El dimecres amb pijama haureu de venir si a l'escola us voleu divertir!!
ORDRE NÚM. 3: El dijous podreu escollir: o ben elegants o esportius podreu venir!
A la classe vam entrar, i així de desendreçada ens la vam trobar!!
ORDRE NÚM. 4: per divendres roba descoordinada o del revés haureu de portar per la rua celebrar!
El divendres pel matí vam poder gaudir del pregó del Carnestoltes i la Carnestoltetes i els homes de negre van voler acabar amb la festa, però no ho van aconseguir!
Per la tarda, a la rua amb totes les disfresses de tot els cursos d'Infantil i Primària vam poder desfilar i van ser uns moments molt alegres i especials.
Però també vam tenir temps de treballar els nostres projectes. A "la conquesta de l'espai" vam inventar-nos un final per a una història de ficció en la qual un nen, que es deia David, tenia un problema amb el coet que l'havia de portar a Mart.
Com ja us vam anunciar a l'última entrada de blog, estem acabant els projectes que tenim en curs, i aquest hem arribat al seu final amb una última recerca sobre quin planeta és el més adequat per anar a viure-hi. Hem iniciat unes conclusions per parelles a partir de tot el que ja sabem i a partir de fonts documentals (vídeos i articles d'interès). Us explicarem tot a la següent entrada.
Us deixem un vídeo molt interessant:
De cara al següent projecte, us volíem ensenyar una colònia de formigues que han arribat a la classe i que esperem que es trobin a gust dins d'un formiguer que també tenim.
Al projecte "Trip to Spain" hem introduït dins del relleu els conceptes perfil topogràfic i corbes de nivell. La primera activitat ha sigut interpretar una gràfica d'altituds i fer-ne una amb les dades que se'ns donaven.
Ens deixen un enllaç per a practicar el relleu d'Espanya:
RELLEU D'ESPANYA: SITUAR MUNTANYES
RELLEU D'ESPANYA
A la següent sessió ens vam iniciar amb les corbes de nivell. Aquestes són unes línies imaginàries que uneixen punts d'un territori que estan a la mateixa altitud. Així hem pogut descobrir que les corbes de nivell més juntes indiquen més inclinació de la muntanya, i les corbes de nivell més separades ens indiquen terreny més pla.
I ens hem aventurat a intentar passar de les corbes de nivell al perfil de la muntanya. Aquí hem necessitat una mica d'ajuda dels mestres, perquè ens ha costat fer aquest pas.
Per tal de practicar tot això aquí tenim un exercici per a fer:
Per acabar la part del relleu hem analitzat un tall topogràfic.
La següent tasca a realitzar ja tenia relació amb la hidrografia d'Espanya. Vam fer una primera lectura de com són les costes i quines vessants es classifiquen els rius de la península.
Amb tota la informació que hem recollit tant de fulls com de llibres de consulta ens hem fet un resum de les característiques de cada vessant hidrogràfic i quins són els rius més importants, per tal de a posteriori, marcar-los en un mapa per situar-los.
Aquí tenim uns enllaços per tal de poder jugar i aprendre a la vegada:
Abans de marxar volem dir-vos que la Ivet ha sigut escollida com a suplent del cicle al Certamen de Lectura en Veu Alta! Moltes felicitats!
Pel que fa al concurs de fotografia, aquí podem veure tots els finalistes, entre ells està l'Aitana i també la volem felicitar!
Recordem que el dilluns tenim festa, no sigui que algú es despisti i es presenti a les 9. Gaudiu molt d'aquests dies i que ens ajudin a tornar amb més energia que mai!
Garbí
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.