01 d’abril, 2022

PROJECTES FINALITZATS I D'ALTRES INICIATS 1.04.2022

Benvolgudes famílies,

Com bé diu el títol de la nostra entrada al blog i tal i com us vam informar l'última vegada, hem arribat al punt i final del nostre projecte comú amb sisè "trip to Spain".  

Les maquetes de tots els grups s'han anat acabant amb els diferents colors de plastilina que marcaven el contingut d'aquestes.


Rius i unitats de relleu eren modelats amb les nostres mans.També vam enganxar a les bases de les nostres maquestes dos codis QR que mostren la hidrografia i el relleu d'Espanya.
A continuació vam fer una autoavaluació de la nostra aportació i una avaluació grupal del treball cooperatiu.Finalment vam mostrar les nostres maquetes a tothom i aquí ens podeu veure satisfets de la nostra feina.


Dins l'avaluació d'aquest projecte que hem compartit amb els nostres companys de Llevant, ens quedem amb la il·lusió de molts moments com van ser la visita al Parlament, els treballs en grup barrejats i canviant de companys i de mestres, i molt més.
Som conscients que molts aspectes s'han de polir i que per part nostra hem de millorar alguns dins del treball cooperatiu, com són les nostres aportacions, esforços encaminats al mateix objectiu, ...
També hem fet propostes de cara a pròxims projectes.També hem acomiadat el projecte "la conquesta de l'espai".  Uns esquemes i mapes mentals us mostrem sobre la possibilitat d'anar a viure a Mart en un futur pròxim.
De cara al nou projecte "SOS animals" vam començar a treballar a l'aula STEAM tot el que feia referència a la presentació en format padlet, que serà la que ens acompanyarà en el nostre primer treball cooperatiu dins d'aquest projecte.
Vam remenar i vam ser capaços de fer-la sobre els animals vertebrats que ens ha servit també per recordar molts aspectes, tant científics com tecnològics.La Irene ens va ensenyar una wix que ens acompanyarà en tot moment amb els objectius i reptes a assolir. De fet, el primer ja el vam iniciar aquesta setmana amb uns jocs sobre la Carta de la Terra.

L'altre projecte que treballarem aquests mesos és "cotxe solar" i ens ha deixat bocabadats perquè el Jordi i la Irene ho tenien molt en secret. 

Quan van treure una placa solar i un petit motor i ens van dir que l'objectiu nostre és aconseguir muntar un cotxe que funcioni, ens va encantar la idea!

La primera part del projecte ha de ser teòrica, ja que hem de tenir els coneixements bàsics per arribar a la nostra fita. Serem pacients i anirem pensant en com volem que sigui el nostre cotxe a nivell de funcionament i disseny.

Per començar, vam intentar entendre què és l'energia i després d'una pluja d'idees inicial vam arribar a entendre que l'energia és capacitat de canvi de la matèria.

També és important entendre que l'energia, juntament amb la matèria, formen part de l'univers i aquesta última és la que dona estructura.

Amb una lectura ens vam adonar que l'energia es manifesta de diferents formes, no té massa ni volum i s'emmagatzema.

També hem recordat les energies renovables i no renovables. Tot amb un vocabulari molt científic.

Una setmana més ens acomiadem, aquesta vegada fins després de les vacances que arriben en uns dies i que ens ajudaran a descansar i agafar energia.


Garbí!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.